Hopp over til innhold

Personvern og data

Personvernerklæring

Sist oppdatert 20. juni 2022

Generelt

Denne nettsiden styres av MediumTall AS. På denne nettsiden vil vi referere til uttrykkene «vi», «våre» og «oss» om Mediumtall.no. Vi tilbyr bruk av denne nettsiden, varer, tjenester, informasjon og veiledning til deg som kunde, forutsatt at du aksepterer alle vilkår, betingelser, retningslinjer og merknader som er angitt for denne nettsiden. Du godtar også at MediumTall kan bruke elektroniske kommunikasjonskanaler for å sende informasjon til deg.

MediumTall tar personvern på alvor og vi vil samle inn og behandle dine personopplysninger i henhold til norsk lov, herunder personvernopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). Denne personvernerklæringen forteller deg om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger. MediumTall AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger i forbindelse med bruk våre tjenester. Dette innebærer at MediumTall AS, ved daglig leder Kristoffer Liabø, er behandlingsansvarlig med ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Du kan når som helst kontakte oss angående personopplysningene du har oppgitt til oss ved å sende en e-post til post@Mediumtall.no eller ved å benytte informasjon under «kontakt» på nettsiden.

Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder Mediumtall.no. Du samtykker da til vår behandling og beskyttelse av personopplysninger beskrevet i denne personvernerklæringen.

Nettstedet Mediumtall.no og eies og drives av MediumTall AS. Vår kontaktinformasjon er:

Firmanavn: MediumTall AS

Organisasjonsnummer: 923 667 326

Postadresse: Snarøyveien 30, 1360 Fornebu

E-post: post@Mediumtall.no

Mediumtall.no driftes av Shopify

Hva er en personopplysning?

Personopplysning er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Det er f.eks. navn, kjønn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer. I gitte tilfeller vil også en dynamisk IP-adresse bli definert som en personopplysning, dersom de kan knyttes til en fysisk person. Opplysninger om atferdsmønster regnes også som personopplysninger. Opplysninger om hva du handler, hvilke butikker du besøker og hva du søker etter på nett er eksempler på det (Datatilsynet).

Hvilke personopplysninger samler vi inn om deg som kunde?

Personopplysninger som blir hentet inn av Mediumtall.no er kontaktopplysninger du har gitt til oss som kunde og/eller bruker av Mediumtall.no sin nettside. Det innebærer personopplysninger om ditt navn, din adresse, kjønn, e-postadresse, telefonnummer, klesstørrelse og passform. I tillegg henter vi inn opplysninger om deg og dine aktiviteter på Mediumtall.no, som f.eks. hvilke kjøp du foretar, atferd, kontakt med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte o.l.)

Hvor hentes personopplysningen fra?

Vi henter personopplysninger fra deg direkte ved at du oppretter et kundekort eller gjennomfører en handel på nettstedet. Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å sende oss en e-post til post@Mediumtall.no

Hva trenger vi fra deg?

Ved kjøp av varer på Mediumtall.no må du registrere navn, adresse, gyldig e-postadresse og postnummer. Opplysningene lagres hos oss.

Vi sender ut nyhetsbrev via Klaviyo. Vi sender kun ut nyhetsbrev til kunder som har gitt oss tillatelse til å kommunisere med dem via e-post. Dersom du har mottatt nyhetsbrev fra oss, og ikke lenger ønsker å motta disse, kan du melde deg av ved å klikke på lenke i nyhetsbrev eller ved å sende oss en e-post til post@Mediumtall.no.

Selv om du melder deg av vårt nyhetsbrev vil din e-post og telefonnummer fortsatt være lagret i vårt kunderegister, med mindre du vil at den skal slettes og henvender deg til post@Mediumtall.no.

Hva blir opplysningene brukt til?

Formålet med innsamling av personopplysninger er primært å sende deg varen(e) du har bestilt. Vi behandler også personopplysninger når du kontakter oss. Vi behandler da opplysningene du gir oss, men lagrer kun de opplysningene vi trenger for å hjelpe deg. Det betyr at alle opplysningene som ikke er relevant for formålet skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte.

Når du foretar et kjøp hos Mediumtall.no etablerer du en kundeprofil hos oss. Opplysningene vi innhenter da går på administrering av dine kjøp og din konto på Mediumtall.no (Min konto). Kontaktopplysninger og kjøpshistorikk som er nødvendig for å kunne behandle din ordre og levere varen(e) til deg blir da innhentet, og disse kontaktopplysningene kan vi også benytte til å sende deg nyhetsbrev, enten ved et tidligere kundeforhold eller forutsatt at du har gitt eksplisitt samtykke til dette.

For at vi skal kunne videreutvikle Mediumtall.no og tilby bedre løsninger og tjenester for deg som kunde, henter vi inn statistikk om trafikk, kjøp og atferd. I tillegg til å kunne gi anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasning som er mest mulig relevant for deg. Dette blir gitt på bakgrunn av produkter du har sett på, annonser du har klikket på, og på bakgrunn av atferden med liknende bruksmønster som deg.

Ved reklamasjon på varer, reparasjon og omlevering vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre eventuell reparasjon eller omlevering.

Informasjon om betalingskort oppbevares ikke av Mediumtall.no. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Det er leverandørene av disse som da bli behandlingsansvarlig for, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger. Leverandør av betalingstjenester på Mediumtall.no er Paypal, Vipps og Klarna.

Det rettslige grunnlaget for denne innsamlingen av personopplysninger er fordi det er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser til kjøpsavtalen, i henhold til forbrukerkjøpsloven. Dersom opplysningene ikke blir gitt kan ikke våre forpliktelser oppfylles, og vi blir derfor nødt til å nekte deg kjøpet. Behandlingen er nødvendig for å ivareta Mediumtall.no og våre kunder sine berettige interesse av å vurdere, utvikle og forbedre produkter, tjenester og systemer.

Utlevering av personopplysninger til en tredjepart

Mediumtall.no er de eneste som eier informasjonen som samles inn på denne nettsiden. Vi selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til en tredjepart uten ditt samtykke dersom det ikke er nødvendig for å behandle din ordre eller sende varen(e) til deg. Personopplysningene dine kan bli delt med og behandlet av våre utvalgte samarbeidspartnere, som plattformleverandører og sosiale medier, med de tidligere nevnte formålene. En slik tredjepart er en virksomhet som behandler personopplysningene på vår vegne, som vi har inngått en behandlingsavtale med for å maksimere kundenes sikkerhet. Vi benytter oss av betalingsløsninger fra Paypal, Klarna og Vipps som trenger enkelte opplysninger for å gjennomføre transaksjonen. Ved å bruke betalingsløsningene godtar du vilkårene fra betalingsformidleren og våre kjøpsvilkår. Vi oppbevarer ikke kortnummeret ditt. Alle korttransaksjoner og betalingstransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører. Velger du betaling via Klarna Delbetaling må du registrere deg hos Klarna og godta av Klarna utfører en kredittsjekk av deg.

Posten, Bring og PostNord frakter varene fra oss til deg. Når du bestiller varer for sending fra oss forplikter du deg til Posten, Bring og PostNord sine vilkår og våre kjøpsvilkår. 

Oppbevaring, endring og sletting av personopplysninger

Personopplysningen som vi har mottatt av deg, eller på andre måter, vil bare oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare disse opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet fra vår database. Oppbevaring av personopplysninger knyttet til ordrehistorikk oppbevares for å oppfylle våre plikter til å ha regnskapsdokumentasjon (normalt 5 år) og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt hos oss. Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss vil vi oppbevare dine personopplysninger. Hvis du ønsker å endre opplysningene om deg, eller du ikke ønsker å være kunde hos MediumTall lengre kan du be oss endre eller slette personopplysningene vi har om det, inkludert brukerkontoen din.

Vi bruker den e-posten du oppgir til å sende deg nyhetsbrev og informasjon, samt oppdateringer om bestillinger (gjelder kun hvis du har gitt eksplisitt samtykke til det og samtykke ved tidligere kjøp hos oss). Hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon lengre via e-post kan du enkelt avslutte abonnementet i hver e-post du får av oss, eller ved å henvende deg direkte til post@Mediumtall.no.

Dine rettigheter som gjelder personopplysninger

MediumTall behandler personopplysninger på en sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for blant annet å betjene deg med å sende varen(e) du bestiller eller har bestilt.

Rettighetene du har tilknyttet behandlingen av personopplysninger på Mediumtall.no, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan på hvilket som helst tidspunkt be om innsyn til disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

For å få slettet opplysningene Mediumtall.no har om deg som kunde må du sende en e-post til post@Mediumtall.no og informer tydelig om at du ønsker at MediumTall skal slette samtlige opplysninger om deg som kunde. Dette får du senere bekreftet skriftlig når det er utført. Vær oppmerksom på at når du som kunde blir helt fjernet fra våre systemer, er det opp til deg å påvise et eventuelt tidligere kjøp ved en reklamasjon eller lignende.

Vi ønsker også å informere om at markedsføring som er koblet til nettleseren din og basert på informasjonskapsler (cookies), ikke blir slettet. Du må selv deaktivere informasjonskapslene (cookies) i innstillingene for nettleseren.

Det er frivillig å oppgi personopplysninger. Hvis du ikke vil at personopplysninger lagres og/eller benyttes til direkte markedsføring kan du sende en e-post til post@Mediumtall.no og informere om dette. Endringer om personopplysninger kan også gjøres inne på «Min konto».

Hvis du mener at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her, eller som pålagt i lover og regler, kan du når som helst klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

MediumTall har strenge rutiner på sikring av rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil bare overleveres til en tredjepart på en sikker måte.

MediumTall AS tar ditt personvern alvorlig. For oss er det viktig at du skal ha tillit til at vi lagrer og behandler personopplysninger på en trygg og sikker måte. Derfor har vi inngått databehandleravtaler med våre tredjepartsaktører. Disse databehandleravtalene regulerer hvordan tredjepartsaktører kan behandle data som blir tilgjengeliggjort for dem. Avtalene sier at en tredjepartsaktør kun får behandle personopplysninger på MediumTall sine vegne og til et definert formål. Mediumtall.no bruker HTTPS-kommunikasjon (HTTP over TLS / HTTP over SSL / HTTP Secure) for kryptert og sikker overføring av data mellom deg og oss.

E-postmarkedsføring

Nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta informasjon vedrørende nyheter, kampanjer og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og det sendes kun til deg hvis du har gitt eksplisitt samtykke. Det er enkelt å melde seg av nyhetsbrevet, enten kan du enkelt avslutte abonnementet i hver e-post du får av oss, eller ved å henvende deg direkte til post@Mediumtall.no.

Vi ønsker at nyhetsbrev skal oppleves som relevant og verdifullt for deg. Vi bruker derfor den informasjonen vi til enhver tid har om deg til å tilpasse nyhetsbrevet slik at tilbudene og innholdet skal være mest mulig relevant og interessant. Dette kan være navn, interesseområde, favorittbutikk, kjønn, geografi, ordredata eller webhistorikk.

Vi føler at et slik nyhetsbrev vil gagne både deg som kunde og oss selv. Vi kan f.eks. belønne engasjerte og lojale kunder med eksklusive tilbud. Vi sporer annonser og innhold slik at vi kan se hva som har engasjert deg, og tilpasser videre i nyhetsbrev og tilbudene etter dine interesser.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Mediumtall.no ønsker alltid å gi deg som kunde den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er en standard teknologi som stort sett alle nettsider bruker i dag. Det er små tekstfiler som legges i din nettlesers internminne på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimalisere brukeropplevelsen din på Mediumtall.no.

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettbutikken basert på hva du har sett på hos oss, samt legge til rette for funksjonalitet som besøkshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Denne informasjonen kan også brukes til å tilpasse annonser fra Mediumtall.no vist på andre websider.

Cookies blir benyttet av Mediumtall.no for å utføre oppgaven nevnt over. Det er mulig å bruke siden uten cookies. Dersom du ikke ønsker å bruke cookies på Mediumtall.no kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren.

Informasjonskapsler brukes for å maksimere funksjonene på et nettsted og derved forbedre kjøpsopplevelsen. Ved hjelp av informasjonskapsler kan Mediumtall.no holde rede på hvilke varer du har lagt til i handlekurven.

Mediumtall.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk- og handelsanalyse, og hvilke cookies de trenger vil endre seg over tid. De autoriserte leverandørene garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og misbruk av slik informasjon.

Webanalyse

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hva slags innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og ses på. Dette gjør vi for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (dersom du eksplisitt har samtykket til nyhetsbrev). Det behandles ikke personopplysninger i ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Hvordan reservere seg mot og deaktivere cookies?

De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via et tredjeparts-script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førsteparts-cookies.

Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder NAI consumer opt-out page og DAA opt-out page. Dette vil ikke fjerne annonser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Mediumtall.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benytta deg av denne reservasjonen.

Geoblokkering

Mediumtall.no følger regler om geoblokkering, som vil si at alle forbrukere har lik tilgang og vilkår på nettsiden til enhver tid.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no

Endringer

Denne personvernerklæringen kan bli oppdatert eller endret. Når det publiseres endringer i denne personvernerklæringen, vil vi inkludere datoen for siste oppdatering. Hvis det skulle skje store endringer av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har kontaktopplysningene dine, vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål til denne personvernerklæringen, ta kontakt med oss via:

Post: MediumTall, Snarøyveien 33L, 1360 Fornebu

E-post: post@Mediumtall.no

Web: https://www.Mediumtall.no/