I 2014 pakket vi med oss sparepengene våre og tok et fly til Portugal

Vi hadde et mål: finne en fabrikk som kunne hjelpe oss å lage 'Den perfekte T-skjorten til høye menn'. Vi valgte Portugal fordi vi hadde hørt det var det beste landet i verden på klesproduksjon.

Grundige kvalitetskrav og fabrikktesting

Vi hadde fått et excelark over klesfabrikker fra handelskammeret i Portugal og kjørte nå landet rundt for å finne den beste fabrikken. Utstyr måtte selvfølgelig prøves og testes grundig.

Lange menn + laver damer = dynamitt

Portugiserne var hyggelige, dyktige og forstod våre behov. "The t-shirt should be longer when you go a size up, not wider!". Sammen med Picos (vår første fabrikk) utviklet vi First Tee. Norges første t-skjorte spesielt tilpasset høye menn.

Vi fylte boden til Martin med t-skjorter og shippet ut før og etter 'dagjobben'

En enkel nettside ble lansert og sakte men sikkert tikket det inn salg. Vi møttes tidlig hver morgen før vi skulle på våre vanlige jobber og sørget for at lange menn i hele landet fikk tilsendt sine nye t-skjorter.

Oppslaget som endret alt

Vårt første full driftsår gikk treigt. Var det ikke behov for t-skjorter spesielt tilpasset høye menn? Vi prøvde alt; Facebook-annonsering, posting på Instagram, lanseringsfester, salg via fysisk butikk - you name it. Ingenting gav noe særlig piff i pølsa. Men da det så som mørkest ut fikk vi et oppslag i D2, og den samme helgen solgte vi ut hele kolleksjonen vår - det ER et behov for klær til høye menn der ute!

Ballen ruller i Porto

Hver gang vi lanserer et nytt plagg selger vi ut og vi må oftere og oftere ned til fabrikken vår i Porto. Fra å bare selge t-skjorter tilbyr vi nå gensere, skjorter, pikétrøyer, bukser og jakker. Porto blir vårt nye favoritt-fotballag og vi ser Champions League kamper mellom produktutviklingen.

Fra deltid til heltid

I 2020 har de 60.000 kr vi dro til Portugal med i 2014 blitt til en omsetning på 3.5 Mnok og vi bestemmer oss for å si opp våre dagjobber og satse fulltid.

Co-eid av over 300 lange kunder

Vi er veldig stolte over å være deleid av kundene våre. Vi har hentet penger to ganger og tilsammen fått over 300 kunder som er med på reisen vår. Det må vel være verdens lengste eiere av et selskap?

Verdensledende på klær til høye menn, med stilrent norsk design

Siden vi gikk fulltid i 2020 har vi hatt en bra vekst i Norge, og vi har også begynt å selge til Sverige, Danmark og Tyskland.

Det finnes konkurrenter til høye menn der ute, men ingen har vårt unike Norske design og snitt. Det er stort sett Big & Tall.

Vår visjon er derfor å bli verdensledende på klær til høye menn som ønsker et smalere snitt i et stilrent Norsk design. Det er ingen lett oppgave, men vi mener at alle høye menn der ute fortjener å ha klær som passer deres høyde, får dem til å se bra ut og føle seg helt supre.

Les mer om oss

 • Her lager vi klærne våre

  Full oversikt over alle våre fabrikker og hva vi lager hvor

  Les mer
 • Slik gir vi tilbake

  Vi ønsker å gi tilbake tilsamfunnet og har flere initiativ for å gjøre det

  Les mer
 • 30 dagers 'Helt fornøyd' garanti

  En unik garanti vi ønsker å gi, fordi vi er så sikre på at du blir fornøyd

  Les mer