Hvordan få hvite t skjorter hvite igjen

Hvordan få hvite t skjorter hvite igjen

Har du lurt på hvordan du skal få t-skjortene hvite t-skjorter hvite igjen? Har du vært uheldig og gjort Pima t-skjorten skitten? Her har vi 9 enkle steg på hvordan å få hvite t-skjorter hvite igjen!

Sorter vasken basert på farger

Sorter tøy før du vasker og begynn med å skille de hvite t-skjortene dine fra resten av klærne. Vær oppmerksom på fargerike klær som kan snike seg inn i lasten din. Dette kan for eksempel være en sokk eller lue.

Forhandsbehandling

For mat og armhuleflekker, bør dette forhåndsbehandles. Om du har fått en flekk bør du sette på vaskemiddel eller rengjøringsmiddel på flekken(e) minst 1 time før du legger t-skjorten i vaskemaskinen. T-skjortene kan også legges i vann slik at flekkene brytes ned og vaskes lettere når du først bruker vaskemaskinen. Vi anbefaler å legge i vann minst 1 time. 

Ikke fyll på for mye klær

Ikke overfyll vaskemaskinen. Jo flere klær du har i vaskemaskinen jo vanskeligere er det å fjerne de flekkene man ønsker. 

Ikke bruk deodoranter med aluminium

Et vanlig problem med hvite t-skjorter er gule armhuleflekker. Gule armhuleflekker skyldes ikke svetten din. De er snarere forårsaket av aluminiumet som finnes i mange deodoranter. Aluminium er flott for å forhindre svette i armhulen, men ikke for å holde t-skjorten  ren og pen.Dette er fordi en reaksjon oppstår når aluminium blander seg med salter av svetten din, noe som forårsaker den gule flekken.

Hold kragen ren og pen!

Skitne krager kan forhindres allerede før du kler deg på. Smuss, svette og til og med hårprodukter kan overføres fra nakken til kragen på skjortene. For å unngå dette må du skrubbe nakken grundig i dusjen og skylle den helt av for hårprodukter.

Ikke la flekkene sette seg

Når det oppstår en flekk bør du umiddelbart prøve å vaske bort flekken. Jo lenger du lar en flekk sitte, desto vanskeligere er det å få den vekk. Bruk et rent håndkle, fjern restene, vær forsiktig så du ikke sprer flekkene videre.

Vær forsiktig med blekemiddel

Blekemiddel gir mening intuitivt, men imidlertid er det bare effektivt på visse materialer og flekker. For eksempel er ikke blekemiddel effektivt for å få fjernet armhuleflekker og kan faktisk gjøre dem enda mer merkbare siden det bleker alle andre deler av plagget. Blekemiddel kan også skade syntetiske materialer, spesielt når det brukes for mye.

Bruk den varmeste anbefalte vanntemperatur

Selv om kaldt vann er mildere på klærne og forhindrer at de krymper, er det ikke like nyttig for å bli kvitt flekker. Varmere temperaturer er bedre til å løsne rusk og bryte opp oljer. Men noen materialer tåler ikke varmere temperaturer og vil bli skadet. I utgangspunktet, følg etikettens anbefalte vaskeinstruksjoner.

Tørk klærne ute

Ultrafiolette bølger fra solen kan forårsake bleking av fargestoffene fra plaggene og falme dem over tid. Det er ikke gode nyheter hvis du vil holde en svart t-skjorte mørk, men supert for hvite t-skjorter.

Relaterte blogginnlegg

 • Sommerklær for menn: En guide til stilig og komfortabel sommermote

  Sommerklær for menn: En guide til stilig og komfortabel sommermote

 • Herreklær på nett - norsk design & butikk

  Herreklær på nett - norsk design & butikk

 • Hvorfor heter det olabukse?

  Hvorfor heter det olabukse?

 • Fra bomull til t-skjorte: Hvordan blir lange t-skjorter lagd?

  Fra bomull til t-skjorte: Hvordan blir lange t-skjorter lagd?