Hvor mye veier en t-skjorte?

Hvor mye veier en t-skjorte?

Vekten vil avhenge av størrelsen på t-skjorten og materialet. En t-skjorte veier i gjennomsnitt mellom 113 - 198 gram. Dette vil si at du har mulighet til å sende t-skjorte som brev (under 350gram). Et brev kan være mye forskjellig; et hyggelig postkort, en kjærlig hilsen eller en T-skjorte. Og veier det under 350 gram er brev det billigste alternativet. Vekt og størrelse avgjør prisen, og er den samme i hele Norge. Frakttiden er to til tre dager, og det avhenger av hvor du sender fra og til. 

Hvor mye veier herre t-skjorter?

T skjorter for menn i kategorien bomull veier mellom 130 - 200 gram med korte ermer.  Eksempel på vekt på ulike t skjorter fra ulike leverandører:

 1. Levis Slim Hvit T-skjorte med trykk som er kortermet, normal passform, rund hals og kortermet med 100% bomull. Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 160gram.
 2. Cubus Hvit T skjorte med regular fit med 100% økologisk bomull, rund hals og kort ermer. Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 150 gram.
 3. Dressmann Hvit t skjorte med v-hals med regular fit, kortermet og 100% bomull.
 4. Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 147 gram.
 5. Tommy Hilfiger Boys Basic Svart T skjorte med normal passform, rund hals, korte ermer og 100% bomull. Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 180 gram.
 6. Dressmann  Hvit T skjorte med brystlomme med regular fit, kortermet og med 100% supima bomull. Størrelse M veier 175 gram.

Vekt på dame t-skjorter

 1. Vekt på dame t skjorter i kategorien bomull veier i mellom 100 - 150 gram med korte ermer. Eksempel på vekt på ulike t-skjorter fra ulike leverandører:
 2. Adidas Originals Beige t skjorte med rund hals og brodert logo på bryst med 100% bomull. Størrelsen på t-skjorten er M/Medium og veier 120 gram.
 3. Levis Hvit t skjorte med trykk og rund hals. 100% bomull. Størrelsen på t-skjorten er M/Medium og veier 110 gram.
 4. Oversized t-skjorte i 100% bomull med rund hals og kortermet fra Cubus. Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 150 gram.
 5. ACNE STUDIOS t-skjorte med trykk/logo med boxy fit i 100% bomull.  Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 140 gram.
 6. Balenciaga oversize t skjorte med crewneck og logo i bomull. Størrelsen på t skjorten er M/Medium og veier 135 gram.

Vekten på bommulls t-skjorter

 • Vekten avhenger av stoffets sammensetning. Produkter laget av naturlige stoffer har en tendens til å veie mere en produker laget av syntetiske fibre.Om du ser t-skjorter med 100% økologisk bomull så er disse laget av naturlige stoffer og veier som regel mindre enn syntetisk bomull / blandet med viskose.
 • Tetthet på materialen kan si mye på vekten. T-skjorter med større tetthet laget for kaldt vær veier som regel 30-40% mer enn vanlig bomulls t-skjorter.
 • Ulike passformer/modeller på t-skjorter veier mer enn andre. T-skjorter med lange ermer veier mellom 10-20 gram mer enn de med korte ermer. 

Hvordan vaske bomulls t-skjorter?

9 enkle steg for å vaske bomull t-skjorter og forlenge levetiden.

Vask mindre

For ekstra lang levetid og holdbarhet, bør en T-skjorte i 100% bomull bare vaskes når det er nødvendig. Hver vask stresser på de naturlige fibrene og fører til slutt til raskere aldring og falming av t-skjorten. T-skjortene kan puttes i fryseren for å fjerne vondt lukt.

  Vask med lignende farger

  Hvitt med hvitt! Å vaske lysere farger sammen bidrar til å opprettholde den friske hvitheten i t-skjorter. Ved å vaske lyse farger sammen reduserer du risikoen for at en hvit t-skjorte blir grå. 


  Vask kaldt

  En t-skjorte i 100% bomull liker ikke varme og kan til og med krympe hvis den vaskes for varmt. 

   Vask (og tørk) innsiden ut

   Ved å vaske t-skjorter på innsiden og utsiden. Så blir kun fibrene på innsiden ødelagt, mens fibrene på utsiden blir intakt. 

     Ikke tørketrommel

     Det er verdt å merke seg at alle bomullsprodukter vil ha naturlig krymping, noe som vanligvis skjer under tørkeprosessen. Risikoen for krymping kan reduseres ved å unngå tørketrommel og lufttørke i stedet. Selv om tørketrommel noen ganger kan være en praktisk løsning, er en T-skjorte definitivt best tørket når den henger. Når du tørker plaggene lufttørket, unngå direkte sollys for å redusere uønsket falming av farger. Som nevnt ovenfor: 100% bomullsprodukter liker vanligvis ikke overdreven varme. For å redusere krølling og uønsket tøying, bør delikate bomullsstoffer henges over en skinne.

      Relaterte blogginnlegg

      • Sommerklær for menn: En guide til stilig og komfortabel sommermote

       Sommerklær for menn: En guide til stilig og komfortabel sommermote

      • Herreklær på nett - norsk design & butikk

       Herreklær på nett - norsk design & butikk

      • Hvorfor heter det olabukse?

       Hvorfor heter det olabukse?

      • Fra bomull til t-skjorte: Hvordan blir lange t-skjorter lagd?

       Fra bomull til t-skjorte: Hvordan blir lange t-skjorter lagd?