Historien om MediumTall

Grunnleggere Kristoffer Liabø og Martin SteffensenKristoffer og Martin, grunnleggerne av MediumTall.

 
Ser bra ut, men den er litt kort

Året er 2012, det er ettermiddag på en varm vårdag og Martin (192cm høy) står og prøver t-skjorter på Sole Service i Oslo. Etter å ha prøvd tre forskjellige t-skjorter fra tre forskjellige merker er resultatet det samme hver gang: de ser bra ut i medium, men de blir til en firkanta boks når man går opp en størrelse. "Hvorfor kan ikke noen bare lage en medium størrelse t-skjorte tilpasset høye folk!?" Der og da ble idéen til MediumTall født. Siden begge to ble 192cm høye har vi alltid kjent på dette problemet, og vi bestemte oss for at det var på tide å gjøre noe med det.

 

Vi hadde ikke så mye peiling på klær så vi googlet etter fabrikker og begynte det som skulle bli en lang reise gjennom ulike land og leverandører. Vi landet tilslutt på Portugal da vi hadde hørt at de lagde de beste t-skjortene i verden, hadde gode vilkår for sine ansatte på fabrikkene og at det var lettere å snakke med og besøke de. Så to og et halvt år(!) etter at vi hadde stått på Sole Service og prøvd t-skjorter, lanserte vi vår første t-skjorte: First Tee.

 Det første lageret: i boden til MartinDet første lageret: i boden til Martin.

 

Fabrikkbesøk i Portugal.

 

Vår første t-skjorteVår aller første t-skjorte: First Tee.

 

First Tee

First Tee bar dessverre preg av at vi var nye i motebransjen. Den var veldig tjukk, hadde dårlig passform og armer som så ut som flaggermusvinger. Vi prøvde forgjeves å selge den i et halvt år, men salget var tungt og tilbakemeldingene verre. Etter å ha brukt nærmere 3 år og alle sparepengene våre var det selvfølgelig kjipt å få slike tilbakemeldinger, men vi innså at hvis ikke vi gjorde noe ville det være kroken på døra for godt. Vi kasserte derfor nærmere 400 t-skjorter, skrapte sammen de siste slantene vi hadde og lagde en splitter ny t-skjorte. 

 

 

Elementær t-skjorte og oppslag i D2

Elementær 1.0 og oppslaget som reddet MediumTall.

 

Elementær 1.0

Den nye t-skjorten satt mye bedre og vi følte at vi nå hadde et produkt vi kunne stå inne for. Å nå ut til folk som et helt nystartet klesmerke er hardt. Vi hadde prøvd alt: sosiale medier, salg i butikk, nyhetsbrev, pop-up butikker og så videre, alt uten hell. Men så en dag tipset vi D2 om et nystartet merke for de over 180cm. En fredag senere kom artikkelen på trykk og den helgen solgte vi ut hele varelageret vårt!

 

 

Alt overskudd inn i nye klær 

MediumTall har alltid vært et sideprosjekt i tillegg til våre faste jobber og vi har alltid brukt alle inntekter rett inn i nye klær og kolleksjoner. Først ble det flere t-skjorte farger, så pikéer, så gensere, så skjorter, trening, fleece og vi utforsker stadig nye klesplagg i kampen mot dårlig passform for oss over gjennomsnittet høye.

 

 

Idéer eller forslag?

Har du noen gode idéer eller forslag til oss? Send en mail til post@mediumtall.no.

 

Takk for at du besøkte siden og merket vårt! Ha en lang og fin dag,
Martin & Kristoffer

 

 

Tilbake til toppen